Om os og vore skotter

th_crni-1.gif

Vores skotter og vi bor i Haderslev i den nordlige del af Sønderjylland på en renoveret gård med 10,5 ha jord til - her har vi også skotsk højlandskvæg og katten Mis gående.

Det stod dog ikke i kortene, at vi skulle opdrætte skotter, da vi fik vores første skotte fra Inge Marie Ravn, kennel Ravnegård i 1995.

Vi ville egentlig have haft en sort tæve, men endte med at køre hjem med Buster, som han kom til at hedde - en brindlet han - hvilket vi aldrig fortrød. Buster er her ikke mere, men blev over 13 år gammel og hvad han ikke fik sat i gang i vores familie !!!!!!!!!

For øjeblikket har vi 3 skotter - tæver allesammen, som hele tiden gør deres ypperste for, at vi forbliver sunde og raske: Vi bliver luftet flere gange om dagen i al slags vejr, vi møder mange spændende mennesker og ser megen smuk natur, vi griner meget og bliver udfordret intellektuelt. Lad det være sagt med det samme: det kræver en god portion humoristisk sans at have skotter - f.eks. når man helt klart har fornemmelsen af, at de egentlig mener, at man er til for deres skyld eller at de liiiige er igang med at undersøge noget og ikke har tid til at komme.

Hvad enten man vil det eller ej, kommer skotten til at fylde meget, selvom den ikke er så stor. Det skal man være klar over, inden man anskaffer sig sådan en. Den sniger sig ind under huden på en, og kan den snige sig op i sofaen eller for den sags skyld i sengen, har den ingen hæmninger.

Da vi fik parret Freja, vores første tæve, som vi desværre heller ikke har mere, med Buster, startede vores gryende forståelse for, hvilket ansvar man har, når man opdrætter hunde. Et ansvar, vi selv mener, at vi tager meget alvorligt.

Nu er vores fornemste opgave - ud over at være en god familie for vores skotter, at være med til at lave nogle sunde, robuste skotter med et godt temperament og som "ser godt ud", forstået på den måde, at de er racetypiske.

Hertil hører også at vi gør meget ud af at holde kontakten til vores hvalpekøbere og giver dem en "livstidshot-line" med.

Jette og Svend Erik Paaske